Han serverte vennene sine taco laget med kjøtt fra sitt eget amputerte ben


“En venn måtte spytte meg ut i en serviett.”

ADVARSEL: Sterke bilder og inntrykk i denne saken.

Hvis du kunne smakt på menneskekjøtt på en etisk måte, hadde du gjort det? Det er den typen spørsmål som dukker opp etter at du har sett Nattsvermeren. Uansett hvordan du svarer så forventer ingen at du faktisk skal gjennomføre det hvis du sier ja. Men i et nylig innlegg på Reddit har brukeren IncrediblyShineShart delt sin historie om en motorsykkelulykke som fikk han til å stille dette spørsmålet. Når en bil traff han ble han kastet inn i skogen og foten hans ble fullstendig knust.

Legene sa han aldri kunne gå igjen og at benet måtte amputeres. Da spurte han legen: “Kan jeg beholde benet?”

Legen svarte ja. Søndag 10. juli 2016, tre uker etter ulykken, inviterte han 10 av sine mest fordomsfrie venner til brunch. De spiste eplestrudel, kaker, fruktterte og sjokoladekake. De dragg gin med lemonade, før hovedretten ble presentert: taco laget på kjøtt fra Shiny sitt amputerte menneskeben.

I USA er det ingen føderal lov som forbyr kannibalisme. Idaho er den eneste staten som faktisk kan fengsle deg for å spise menneskekjøtt. Lover mot mord, kjøp og salg av menneskekjøtt, og likskjending gjør kannibalisme vanskelig – men ikke forbudt. Det er selvfølgelig ikke hver dag noen velger å la seg spise, men det har skjedd, og hver gang bringer det en rekke etiske spørsmål til bordet.

En belgisk mann ved navn Detley Gunzel ble for eksempel dømt til åtte års fengsel etter å ha slaktet og spist en polsk foretningsmann som frivillig lot seg drepe for formålet.

Shiny sitt tilfelle er i motsetning til drap en etisk måte å spise menneskekjøtt på. Han dokumenterte prosessen, og det er på grunn av bildene fra dette vi advarer mot sterke inntrykk i denne saken. Vi anbefaler ingen å se disse bildene før de skal spise.

Vice, som har intervjuet Shiny, spurte han hvorfor han valgte å servere seg selv til vennene sine, hva han smakte, og hvordan opplevelsen har forandret han.

Hvorfor gjorde du dette?

– Opprinnelig ønsket jeg å stoppe ut benet. Det hadde vært kult å ha mitt eget utstoppede ben stående i huset som for eksempel en lampe eller dørstopper. Dette var min fot, og den skulle ikke bare bli kremert og kastet på en søppelfylling. Den var en del av meg, og jeg ville beholde den.

Hvordan fikk du overtalt legen til å la deg beholde benet?

– De fleste sykehus har en prosess på dette, og kan la folk beholde sine kroppsdeler med grunnlag i religion. Jeg bare signerte papirene, og moren min kjørte meg til sykehuset for å hente det. Hun vet ingenting om at jeg spiste det. Jeg fikk foten i en pose for biologisk avfall, og la det rett i fryseren når jeg kom hjem.

Hvordan konserverte du benet?

– Jeg frøs det ned. Jeg kunne ikke finne en som ville stoppe ut benet. Til slutt bestemte jeg meg for å sette benet i gips å bruke det som en dørstopper, i tillegg til å lage en 3D-printet nøkkelring av det.

– Jeg kom hjem, tok ut foten, og det var ekkelt! Den var dekket i blod og jod. Etter at jeg vasket det ble jeg overasket over hvor godt det hadde holdt seg. Når du tenker på biff, kan den jo faktisk være lagret i mange måneder for å bli mør og god.

– Jeg hadde fire venner med meg på tidspunktet, og det føltes uvirkelig. Vi plukket det opp og lekte med det. Det virket ikke som en fot. Det virket som et objekt, ikke en bit av en person. Det var ingen følelsesmessig kobling. Jeg tenkte “ja, det er foten min,” men det var ingen følelse av at det var uvirkelig.

Hvordan forberedte du benet på å bli spist?

– Jeg tok en kniv fra kjøkkenet å skjærte av en bit kjøtt fra leggen. Huden var ikke så pen etter operasjonen, og en stor muskel stakk frem etter ulykken. Jeg bare tok muskelen, la den i en pose, og fryste den ned.

“Jeg tok en kniv fra kjøkkenet å skjærte av en bit kjøtt fra leggen.”

Hvordan overbeviste du 10 venner om å spise foten din?

– Jeg inviterte 11, og sa “Husker dere når vi diskuterte om vi kom til å spise menneskekjøtt hvis det var etisk? Nå må dere stå for det som ble sagt, skal vi gjøre dette eller hva?” 10 sa ja, så vi er nok en merkelig gruppe mennesker.

– Det var flere vennegrupper involvert. Jeg tok kontakt med en av de og de ville gjerne være med. Hvor ofte får du denne sjansen? En venn sa hun skulle spørre typen sin som er kokk om han ville tilberede maten. Perfekt.

– Til slutt var vi altså kokken, eksen min, en venn fra universitetet, to venner jeg hadde kjent i noen år, to livslange venner, og en av døtrene deres. Det var en kul gruppe.

Hvordan tilberedte dere foten din?

– Jeg fortalte idéen min til kokken, og etter et par dager sa han at han var med på det. Han marinerte den over natta og stekte den med løk, paprika, pepper og limejuice. Han serverte kjøttet på en tortilla med tomatbasert saus.

Det minner mer om villtkjøtt. Ikke så veldig ulikt bjørnekjøtt eller villsvin.

Så til det alle lurer på: hvordan smakte det?

– Folk tror det smaker som kylling eller svin, men det minner mer om villtkjøtt. Ikke så veldig ulikt bjørnekjøtt eller villsvin. Det hadde en kraftig smak av kjøtt og det var ikke veldig mørt. Det smakte godt, men opplevelsen var ikke den beste.

Du fortalte på Reddit at en venn måtte spytte ut kjøttet i en serviett. Hvordan gikk resten av måltidet?

– Det var en kvalmende forventning. Vi så på hverandre å sa “vi skal gjøre dette, sant? Vi gjør det.”

– Det var en veldig svart humor over det hele. Jeg tror det var derfor dette gikk så bra. Vi spøkte og lo hele tiden. På et tidspunkt sa jeg “i dag er dagen jeg fikk være inni 10 av mine venner samtidig.”. Jeg fikk en samtale fra en venn dagen etterpå hvor han sa “Bare så du vet det så bæsjet jeg deg ut. Sorry.”

Du skrev at måltidet hjalp deg med å komme videre etter ulykken. Hva mener du med det?

– Det var skikkelig dritt hele tiden. Jeg husker jeg ble kastet gjennom luften, traff trærne, og at jeg tok av meg hjelmen å kjente den grusomme smerten. Jeg så ned og foten min hang og dinglet. Den var helt ødelagt og skitten.

– Men jeg var heldig som hadde folk rundt meg. En ung kvinne som såvidt er ferdig med videregående kom og fikk bandasjert benet mitt. Så kom en ambulansearbeider som hadde fri innen 15 minutter for å hjelpe også.

– Jeg var heldig. Det var kun benet mitt som var ødelagt. Jeg kunne jo fort å ha mistet livet den dagen. Jeg gråt på sykehuset og lurte på hva som skulle skje med livet mitt nå. Vennene mine sin medfølelse og støtte hjalp meg gjennom dette, og dette var en måte å vise min takknemlighet på.

Dette skjedde for to år siden. Hvorfor forteller du historien først nå?

Dette er en historie som er kul å fortelle til noen du allerede kjenner, men det freaker nok folk ut. Det har tatt tid å bli komfortabel med det. Heldigvis er jeg stort sett anonym på Reddit. Jeg syns mye av det syke som blir delt der er kult, og dette er mitt bidrag. Jeg vil helst være anonym for ikke å bli sett på som den “rare kannibal-fyren”.

Nå har jeg en kul historie å fortelle barna.
Hvordan har dette endret måten du ser på kannibalisme?

– Det har et stigma. Det blir assosiert med usiviliserte kulturer eller situasjoner folk blir tvunget inn i. Det blir sett på som barbarisk, og de lurer på hvorfor jeg bestemte jeg for å gjøre det. Jeg tror du fint kan være kannibal på en etisk måte. Jeg har ikke en ukontrollérbar sult etter å drepe folk å gnage på de. Dette var en mulighet til å gjøre noe unikt på en sunn og etisk måte. Jeg gjorde det, og nå har jeg en kul historie å fortelle barna.

Dette er et oversatt og tilpasset intervju som først ble publisert av Vice.
(Via vice.com)

 

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format